Wat houdt dit systeem in? Dit is een systeem waarmee je jouw auto kan volgens wanneer deze is gestolen. Dit systeem is vaak bedoeld voor diefstal en niet voor inbraak. Hierdoor kan je veel geld besparen als ondernemer. Het is voor jouw heel handig om de auto te controleren als iemand ander een rit maakt. Je kunt hiermee bijtelling en tankpasfraude voorkomen. Er zijn dan ook meerdere voordelen aan een voertuigvolgsysteem. Als eerst kan je de ritten automatisch bijhouden. Hiermee wordt bedoeld dat mensen worden bijgehouden die geen bijtelling voor de auto van jouw zaak willen betalen. Jouw werknemers rijden dan wel 500 kilometer per jaar naar hun privé bestemmingen zonder dat jij dit weet. Hierbij kan de belastingdienst vragen hoe zij aan die kilometers komen. Het systeem kan alles zien zoals, kilometerstanden, gereden routes en brandstofgebruik. 

BTW makkelijk terug

Ook kan je BTW makkelijk terugvragen als je een zakelijk rit hebt gemaakt. Hierbij heb je altijd een overzicht en is het makkelijk om relevante kosten te berekenen. Een voertuigvolgsysteem kan je vaak koppelen aan je tankpas. Deze pas kan rekening houden met alle uitgaven bij tankbeurten, wasbeurten of onderhoudskosten. Dit kan jou als werknemer veel losse bonnetjes schelen, waardoor jij meer structuur hebt. Hierdoor heb je meer inzicht en kan je direct met deze gegevens naar de Belastingsdienst. 

Brandstofverbruik bijhouden 

Daarbij kan je veel brandstof besparen als je jouw voertuigvolgsysteem kan koppelen aan je tankpas. Je kunt dan precies zien hoe zuinig jij bent of hoe zuinig jouw medewerkers rijden. Je kunt dan plannen bedenken hoe je eventueel winst kan behalen. Een leuk idee is dat je een cadeau koopt voor je medewerker die het minst benzine gebruikt. Dit is een slimme manier om geld te besparen en het is gewoon beter voor het milieu.

Fraude met je tankpas

Je kan door een voertuigvolgsysteem te installeren tankpasfraude voorkomen.  Niet iedere medewerker is hetzelfde. Er zijn medewerkers die privé-ritten gaan maken zonder dat jij dat weet. Dus dit systeem kan daar ook achter komen, omdat zij grofweg meer benzine verbruiken dan de rest. Als jij je auto koppelt aan MoveMove dan kan je precies zijn waar en wanneer er is getankt. Daarbij kun je zien of het aantal gereden kilometers overeenkomst met het verbruikte aantal liter benzine. Zo kan je iemand aanspreken met goed bewijs als je diegene betrapt.  

Oeps auto weg das pech

Als je auto is gestolen kan je dit oplossen met een voertuigvolgsysteem. Je hoeft dan alleen maar het dashboard te openen om precies te zien waar je auto is. Als je Geofences instelt kan je een melding krijgen als jouw voertuig gewoon is weggenomen. Als je met dit bewijs naar de politie gaat dan kan je altijd nog je voertuig terug claimen en hoef je nergens bang voor te zijn.