Veel mensen willen een vaatwasser door de handige voordelen. Het bespaart een hoop tijd en de meeste afwas wordt een stuk schoner als wanneer je het met de hand doet. Het is dus erg hygiënisch. Wanneer je een vaatwasser in jouw keuken wilt, moet je goed nadenken over welke type vaatwasser jij wilt hebben. Over het algemeen kunnen we vaatwassers onderverdelen in drie soorten, namelijk de vrijstaande, inbouw en onderbouw vaatwassers. In dit artikel gaan we wat dieper in op deze drie mogelijkheden.

Vrijstaand

Een vrijstaande afwasmachine is vaak geschikt om onder de standaard werkbladen van 60 centimeter geplaatst te worden. Het is een eenvoudige optie die direct geplaatst kan worden een eenvoudig kan worden aangesloten. Het is echter niet de mooiste optie, aangezien de vaatwasser losstaat.

Inbouw

Inbouwapparatuur is de laatste jaren erg populair geworden. Bij een inbouw vaatwasser heb je de uit drie verschillende opties:

  1. Een vaatwasser met een decorlijst.
  2. Een half-geintegreerde vaatwasser, deze is minder opvallend als de vaatwasser met een decorlijst.
  3. Een volledig geïntegreerde vaatwasser, deze is volledig aangepast aan de keuken meubilair. 

De inbouw vaatwasser geeft vaak een mooie strakke look aan de keuken.

Onderbouw

Een onderbouw vaatwasser wordt daadwerkelijk onder het aanrecht geplaatst. Het is anders als een inbouw vaatwasser, doordat er hier een andere deur op zit. Ook bij deze soort vaatwasser kan je een decorlijst erbij kiezen. Het ziet er vaak iets anders uit als de rest van het keukenmeubilair.