De sfeer op de werkvloer is in de meeste gevallen bepalend voor je prestaties, kun je om een of andere reden niet meer door een deur met je werkgever wordt het tijd om misschien een andere richting te kiezen. Wanneer je in goed overleg uit elkaar gaat, kun je gebruik maken van outplacement. Hierbij ga je onder begeleiding betaald op zoek naar een andere baan, voordeel hierbij is dat je geen zorgen hoeft te hebben over je ontslag. Van tevoren weet je precies waar je aan toe bent, en hoelang je de tijd hebt om ander werk te zoeken.

Stappen die moeten worden genomen

Maak je gebruik van de kansen van outplacement, dan zal je bepaalde stappen doorlopen op zoek naar nieuw werk. In het begin zal het even bijkomen zijn, misschien zag je het ontslag helemaal niet aankomen. Natuurlijk is het belangrijk te weten wie je bent, wat je wilt en wat zijn je capaciteiten. Door een goed en helder profiel te maken, weet je wat je wilt en waar je moet zoeken voor een nieuwe baan. In de loop der jaren is er veel veranderd op de arbeidsmarkt, sollicitatietraining is een van de onderwerpen die onder de loep worden genomen. 

outplacement

Niet openbare vacatures

Natuurlijk heb je als je van outplacement gebruik maakt, de meeste kans bij vacatures die nog niet openbaar zijn. De Jobcoaches gaan actief op zoek naar vacatures welke nog niet gepubliceerd zijn, werkgevers worden gebeld of gemaild om de kans zo groot mogelijk te maken op een baan. Ook krijgt je toegang als werkzoekende tot het systeem, zodat je zelf ook actief op zoek kunt gaan naar een geschikte baan. Wordt er de eerste keer nog geen succes geboekt, dan wordt dit herhaald tot er een passende vacature wordt gevonden.