De decembermaand staat niet alleen in het teken van oliebollen en vuurwerk. Maar ook in het teken van kerstpakketten. Veel bedrijven geven in deze maand kerstpakketten aan hun personeel.

Wat zit er in een kerstpakket?

Er is geen vaste regel die bepaald wat wel en wat niet in een kerstpakket thuishoort. Elk bedrijf doet dat op zijn eigen manier. Natuurlijk kun je met een kerstpakket waarvan de inhoud hetzelfde is nooit iedereen blij maken. 

Als alternatief op foodpakketten zijn er natuurlijk ook non-food kado’s met siervoorwerpen of verzorgingsproducten. Maar juist dat soort kado’s zijn vaak weer aan persoonlijke smaak gebonden. Want pakketten met een kunstvoorwerp dat je niet mooi vindt of met producten die niet lekker ruiken, zijn ook een misser.

Zoveel mensen, zoveel smaken. Als bedrijf is het onbegonnen werk om met al die verschillende voorkeuren rekening te houden.

Kerstpakkettenplaza

Zelf laten kiezen

Niks zo jammer dan om een pakket te krijgen vol spullen waar je niks om geeft. Om dit te voorkomen, is er ook nog een andere mogelijkheid. Laat mensen gewoon zelf kiezen wat ze willen. Dat kan bijvoorbeeld bij kerstpakkettenplaza. Je kiest een prijscategorie en daarbinnen kan iedere werknemer zijn eigen keuze maken. Een pakket op maat dus, helemaal naar je eigen voorkeur.

Zelf laten kiezen lijkt dus ideaal. Het kan daarbij om pakketten met (eetbare) spullen gaan, maar bijvoorbeeld ook om belevenissen. Laat iedereen bon uitkiezen voor een uitje naar een dierentuin of pretpark, lunch, diner of overnachting ergens kiezen. Net wat ze zelf leuk vinden.