Een herenfiets vinden die bij jouw persoonlijkheid past, kan best wel eens een lastige klus worden. Er zijn namelijk veel verschillende soorten fietsen op de markt. Denk hierbij aan verschillende kleuren, maten, modellen etc. Een van de nieuwste ontwikkelingen in deze industrie zijn elektrische fietsen. Dit is een geweldige uitvinding, omdat je minder moeite hoeft te doen met het trappen. Het fietsen gaat gemakkelijker, vooral als je lange afstanden moet afleggen. Grootste pluspunt hiervan is dat je het niet hoeft op te laden! Bij elektrische auto’s moet dit wel, maar bij een elektrische fiets werk je energie op door te fietsen.

Geschiedenis

Voorheen bestonden er geen verschillende modellen. Je had maar één soort model en dat was de herenfiets. De horizontale bovenstang was dan ook bedoeld om de constructie van het frame te verstevigen, nu is het voornamelijk voor de uiterlijk van dit model. Tegenwoordig is de frame verstevigd, waardoor de hoge stang eigenlijk niet meer nodig is. Wel is het zo dat de bovenframe alsnog zorgt voor een stevig fietservaring dan een damesfiets.

E-bike

Elektrische fietsen bieden extra ondersteuning tijdens het trappen. De motor en de accu zorgen voor deze ondersteuning en overdracht. Dit is ideaal voor een herenfiets, door het feit dat je sneller en comfortabeler kunt fietsen. Door deze innovatie is het aantrekkelijker om op de fiets naar je werk of ergens anders te gaan, omdat je minder vermoeid wordt. Wat ook nog eens goed is voor het milieu. Je kan je auto of motor vervangen voor een elektrische fiets. Natuurlijk gaat het dan wel voornamelijk over wat kortere afstanden. Een andere term voor elektrische fiets is de e-bike. Veel mensen halen dit door elkaar, echter zijn deze termen hetzelfde.

Soorten

Mocht je geen elektrische herenfiets willen, dan is het ook mogelijk om naar de andere opties binnen de markt te kijken. Er zijn namelijk veel verschillende modellen beschikbaar. De stadsfiets is ideaal voor mensen die in de drukke stad wonen. Vaak zijn er dan files op werktijden, waardoor het niet ideaal is om met de auto naar werk te fietsen. Dan is zo een stadsfiets zeer toepasselijk. Mocht je dan ook nog eens vaak met een tas of rugzak fietsen, dan kan je ook nog eens kijken naar een transportfiets. Zo een transportfiets beschikt over een handig rek op de voorkant van de fiets. In de weekenden gebruiken mensen het ook vaak om een kratje bier neer te zetten, om het zo gemakkelijk per fiets te vervoeren. Wil jij een klassieke fiets die meegaat met de tijd? Dan is de opafiets een goede optie. Door de naam kunnen mensen denken dat het alleen geschikt is voor oude mensen, maar integendeel zijn dit één van de meest gebruikte fietsen in Nederland! Ben jij ook nog eens een sportliefhebber en wil je veel versnellingen? Ga dan opzoek naar sportieve fietsen.