Plannen is een van de geheimen van succesvolle mensen, en als het om ons huis gaat is dat niet anders. Daarom kan de keuze voor geplande meubelen een van de geheimen zijn van een succesvolle inrichting en functionaliteit van jouw huis.

Kiezen voor een exclusief interieur kan de omgeving een persoonlijk aspect geven, meer comfort bieden aan je en jouw gezin en ook meer originaliteit genereren in de ruimten van jouw woning.

In dit artikel presenteren wij enkele voordelen van op maat gemaakte meubelen. Kijk hier eens naar!

Voordelen van een exclusief interieur

Optimalisatie van de ruimte

Met flats met steeds kleinere kamers, is het geweldig om thuis geplande meubels te hebben om de kleine ruimtes te benutten.

Bovendien kunt je multifunctionele meubelen bestellen, die ruimte besparen die gewoonlijk door twee stukken zou worden ingenomen.

Meer controle over productie en afwerking

Door te kiezen voor een exclusief interieur kunt je de vakman kiezen die de stukken zal ontwerpen, en ook diegene die ze zal produceren.

Hiermee kunt je de keuze van het materiaal en de kwaliteit van de productie en afwerking beter controleren.

Geoptimaliseerde ruimtes

Door gebruik te maken van geplande meubelen kunt je een meubelstuk laten maken voor dat specifieke gebruik.

Dus, als je meer ruimte nodig heeft om overhemden op te bergen, kunt je de vakman vragen, een meubelstuk met veel ruimte voor kleerhangers. Als je veel schoenen hebt, kunt je speciaal daarvoor een meubelstuk bestellen.

Alles op zijn plaats

Door gebruik te maken van geplande meubels kunt je verschillende stukken creƫren en jouw meubels creatiever en anders maken, maar er zijn enkele op maat gemaakte stukken die vaker voorkomen dan andere.

Slaapkamer

In de slaapkamers gaat de meubelplanning hoofdzakelijk over kledingkasten. Een tip is het gebruik van resistente afwerkingen op het onderste deel, aangezien dit deel meestal voortdurend in contact komt met schoenen.

Kies, indien mogelijk, voor traditionele deuren in plaats van schuifdeuren, die het zicht op het geheel belemmeren.

Badkamer

Hier zijn de meest voorkomende geplande meubels de kasten en nissen. Aangezien het een vochtig gebied is, moet je ervoor zorgen dat de meubelen daartegen enigszins beschermd zijn.

Keuken

Kasten, werkbladen, laden en eilanden zijn de meest voorkomende geplande meubelen. Let op de functionaliteit; de werkbladen mogen niet te hoog of te laag zijn, en de kasten, laden en eilanden moeten alle voorwerpen in deze ruimte kunnen bevatten.

Bovendien moeten deze stukken ook worden ontworpen in overeenstemming met de grootte en de bruikbaarheid van de keuken objecten.