Wanneer je als bedrijf zijnde een eigen kantoorruimte hebt gekocht of aan het huren bent, dan biedt die situatie vooral veel voordelen. Zo is een eigen bedrijfspand goed voor de saamhorigheid, de productiviteit en de uitstraling van je organisatie. Wel loop je als koper of huurder van een kantoorruimte het risico dat je op een gegeven moment van pand zult moeten verhuizen. Een dergelijke verhuizing is namelijk een kostbare en intensieve gebeurtenis. Als je toch op een dag een nieuwe kantoorruimte Breda of omgeving nodig hebt, dan is het aan te raden je zoektocht vorm te geven aan de hand van een ervaren bedrijfsmakelaar die in jouw regio actief is.

Kantoorruimte breda

Hoe weet je of je bedrijf toe is aan een nieuwe kantoorruimte?

Aan de volgende signalen kun je herkennen dat je als bedrijf zijnde een nieuwe kantoorruimte nodig hebt:

  • Er is nog maar nauwelijks genoeg ruimte om alle werknemers een prettige werkplek met genoeg ruimte te gunnen. 
  • Er is niet of nauwelijks genoeg plaats om in- en uitgaande goederen op te slaan.
  • De omzet is al een tijdje flink aan het stijgen, waardoor de bedrijfsactiviteit gewoon meestijgt.
  • Het gebouw waarin je kantoorruimte zit wordt gesloopt, grootscheeps gerenoveerd of voorzien van een nieuwe bestemming. Als gevolg daarvan kan een verhuizing voor jouw organisatie noodzakelijk zijn. 

Hoe vind je een nieuwe bedrijfsruimte?

Het vinden van een nieuwe bedrijfsruimte gaat ongeveer hetzelfde in z’n werk als het vinden van een nieuwe woning. Op verschillende plekken op internet kun je zien welke kantoorruimten te huur of te koop zijn. En wat op de woningmarkt geldt, geldt voor de markt van de bedrijfspanden ook: als je gebruikmaakt van een eigen aankoopmakelaar (of in de zakenwereld: een bedrijfsmakelaar), dan is de kans op (snel) succes het grootst.