Een auto is super handig om te hebben alleen het is wel een hartstikke dure aanschaf. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een tweedehands auto kopen omdat dat simpelweg veel minder duur is. Het is dan ook erg gewild mooie tweedehandse auto’s. Alleen het kopen van een tweedehandsauto is niet helemaal zonder risico’s. Het is ook een groot verschil als je nou bij een garage je auto wil gaan kopen of bij iemand aan huis bijvoorbeeld via marktplaat.

tweedehands auto kopen

Veel risico’s

Bij het kopen van een tweedehands auto zitten er een paar risico’s aan vast. Het eerste risico dat je kan lopen bij het kopen van een tweedehands auto is dat je kans hebt om een auto te kopen met een teruggedraaide kilometerteller. Dat houd in dat er op de auto staat dat je veel minder kilometer gereden hebt dan dat de auto eigenlijk gedaan heeft en kan het verkocht worden voor meer geld. Het terugdraaien van de kilometerteller is vrij eenvoudig te doen en gebeurd helaas nog best vaak. Door dat mensen dat doen en jij die auto koopt waarbij de teller is teruggedraaid heb jij meer onderhoud nodig aan de auto en dus ben je meer geld kwijt.

Schade aan de auto

Als je een tweedehands auto wilt kopen dan zit daar ook nog een nader risico aan vast. Het kan zo zijn dat je auto in het verleden veel schade heeft gehad en is hersteld maar je weet nooit of dit goed is gedaan of wel met de juiste onderdelen is hersteld. Als een auto in het verleden schade heeft gehad kunnen ze dat heel goed laten verdwijnen zodat jij vanaf de buitenkant er helemaal niks van ziet. Alleen de auto de veel schade heeft gehad kan gaan roesten vanaf de binnenkant en kan voor schade zorgen.

Ook is het heel slim als je voor een tweedehands auto gaat kijken dat je iemand van je vrienden of familie meeneemt die veel verstand van auto’s heeft. Met ze tweeën zie je toch vaak meer dan dat je alleen naar een auto gaat kijken. Kies er ook altijd voor om een proefrit te maken en neem de tijd daarvoor luister goed of je geen rare geluiden hoort of iets anders raars wat niet helemaal de bedoeling is. Het is ook niet de bedoeling dat een auto hartstikke erg stinkt meestal krijg je die geur niet meer uit de auto en moet je er mee leven.