Steeds meer mensen die investeren in Bitcoin of andere cryptovaluta, maken gebruik van crypto trading bots. Dergelijke trading bots zijn opgezet door middel van specifieke software of een bepaalde app, waarmee de bot op een geautomatiseerde wijze jouw cryptovaluta aankoopt of verkoopt. De bots handelen emotieloos en puur gebaseerd op feiten, waardoor het – ook voor mensen die zich gemakkelijk laten leiden tot het nemen van handels beslissingen op basis van emotie – een zeer goede optie kan zijn. Maar hoe werken deze crypto trading bots nu eigenlijk, is het gebruikmaken van een crypto trading bot iets voor jou en hoe kies je nu de juiste trading bot voor jouw Bitcoin of andere cryptocurrency? In dit blog lees je er alles over.

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van een crypto trading bot? 

Het handelen in cryptovaluta gaat op de markt de gehele dag en nacht door, het hele jaar lang. Hierdoor kan het lastig voor jou als handelaar zijn om constant te anticiperen op de veranderingen in de markt. Een Bitcoin/crypto trading bot kan dit uit handen nemen en houdt 24 uur per dag, zeven dag per week, de markt voor jou in de gaten. Daarnaast maakt een Bitcoin of crypto trading bot beslissingen op basis van bepaalde strategische verkoop- en/of aankoopmomenten. Dit maakt een trading bot een ideale oplossing voor jou als je weinig verstand hebt van het handelen in cryptocurrency of niet goed de juist (ver)koopmomenten kunt kiezen. Daarnaast handelt een crypto trading bot volledig emotieloos, waardoor je zaken zoals ‘panic sells’ (verkopen in paniek) of ‘fomo’ (the fear of missing out) bij zeer hoge prijsstijgingen van bepaalde tokens of coins, kunt voorkomen. Dit neemt ook de stress bij jou als handelaar weg, omdat je niet continue naar de waarde van jouw wallet hoeft te kijken. 

Hoe kies je de juiste crypto trading bot? 

Er zijn diverse soorten crypto trading bots, veelal met drie specifieke taken: 

 

  1. Het maken van koersvoorspellingen en het analyseren van het juiste aankoop- of verkoopmoment. 

  2. Het doen van een analyse van de risico’s van de gemaakte koersvoorspellingen en bepalen hoeveel van een bepaalde munt er gekocht of verkocht moeten worden.

  3. Het bepalen wanneer bovenstaande handelingen moeten worden uitgevoerd en vervolgens het uitvoeren van de vastgestelde handelingen.

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte crypto trading bot, is het belangrijk dat de trading bot in ieder geval bovenstaande zaken op de juiste manier aanpakt. Daarnaast is het van groot belang dat een crypto trading bot een koppeling kan maken met de exchange waar jij op handelt, zoals Bitvavo, Binance of Coinbase. Verder is het aan te raden om op zoek te gaan naar reviews van andere handelaren en zo te ontdekken welke ervaringen zij hebben met verschillende crypto trading bots. Een voorbeeld van een dergelijke review van de Bitcoin bot, genaamd Bitcoin Buyer vind je hier: Bitcoin Buyer review. Andere bekende crypto trading bots zijn 3Comma’s, Gekko, Cryptohopper en CryptoTrader.