AVAX van Avalanche kopen? Lees hier over de voors en tegens!

Wanneer we, als het gaat om cryptovaluta, spreken van Avalanche kopen, dan bedoelen we daarmee in principe het kopen van één of meerdere cryptomunten met de naam AVAX. Deze munten zijn gecreëerd door de organisatie Avalanche. Dit is een nog vrij nieuwe organisatie in deze sector. Daarom houdt het beleggen in AVAX zeker enig risico in, misschien nog wel meer dan bij het beleggen in cryptomunten die al wat langer bestaan. Dus ondanks de sterke opkomst van Avalanche is het bij het investeren in AVAX zeker aan te raden om alleen die financiële middelen te investeren die je ook daadwerkelijk eventueel zou kunnen missen. Waar je die investering of een verhandeling kunt doen lees je overigens in de volgende alinea.

Plekken waar je AVAX kunt kopen of verhandelen

Avalanche kopen

Als het gaat om AVAX van Avalanche en het kopen of verhandelen van deze cryptomunt, dan zijn de volgende online platformen daarvoor zeer geschikt:

  • Bitvavo: dit wordt ook wel gezien als de beste exchange van Nederland. Hoe dan ook profiteer je er van lage commissies en een hoge mate van veiligheid.
  • Binance: dit is de exchange waar de meeste AVAX wordt verhandeld. Veel handelsmogelijkheden dus, maar helaas wel minder gebruiksvriendelijk dan Bitvavo.
  • Bitpanda: net als Bitvavo is Bitpanda juist wel zeer gebruiksvriendelijk. Bovendien worden hier ook gunstige commissies gehanteerd en is betalen met iDEAL hier mogelijk.
  • Bitcoin Meester: dit is net als Bitvavo een betrouwbare online makelaar van Nederlandse komaf.