Helaas worden mensen vaak gebeten door honden. Stel je voor je wilt even een frisse neus halen en besluit een lekker rondje te gaan wandelen. Je komt een park tegen en besluit hier doorheen te lopen en te genieten van het uitzicht. Ineens komt er een hond op je afrennen en voor je het weet ben je heel hard gebeten in je been. Je ziet dat bloed en je hebt heel veel pijn, maar wat moet je nu doen? Om te zorgen dat jij in een situatie als deze bent voorbereid hebben wij een aantal tips die jou in het geval van een hondenbeet kunnen helpen.

1. Noteer hondenbezitter en eventuele getuigen

Als je een hondenbeet hebt dan is het belangrijk dat je weet van wie de hond is. Als je uiteindelijk naar een letselschade advocaat toe wilt moet je wel weten van wie de hond was. De eigenaar van de hond is namelijk aansprakelijk voor de hondenbeet. Noteer dus als dit mogelijk is de contactgegevens van de eigenaar en als het mogelijk is ook van getuigen. Deze mensen kunnen jouw verhaal bevestigen en zorgen dat jij schadevergoeding kunt krijgen. Het is ook handig als je zoveel mogelijk foto’s hebt. Hoe meer bewijs je hebt hoe groter de kans is dat je een schadevergoeding gaat krijgen.

2. Ga direct naar huisarts

Als je een hondenbeet hebt dan is het verstandig om zo snel mogelijk naar de huisarts te gaan om de wond te laten nakijken. Elke hondenbeet is anders. De ernst van de wond kan dus ook verschillen, maar het is toch altijd slim om echt even langs de huisarts te gaan. Als het echt heel erg is kun je ook altijd naar het ziekenhuis gaan. Het belangrijkste is dat jij zo snel mogelijk geholpen wordt. Dit moet dan ook je nummer één prioriteit zijn. 

3. Neem contact op met een letselschade advocaat

Om een schadevergoeding te krijgen is het belangrijk dat je contact opneemt met een letselschade advocaat. Hij of zij kan jou helpen hiermee en samen kunnen jullie kijken waar jij recht op hebt. Hoe meer bewijs je hebt hoe makkelijker het zal zijn. Neem dus na de hondenbeet snel contact op met een letselschade advocaat en laat het niet zitten bij de beet. Door de hondenbeet kun je namelijk met kosten gaan zitten die je anders niet had gehad. Om dit geld terug te krijgen moet je echt in zee gaan met een letselschade advocaat.